Pagini

vineri, 29 iulie 2011

Mă numesc fericire...

Cuprinde-mi sufletul cu ceea ce unii numesc fericire. Las-o să alunece domol pe panta inimii uşor încreţită de cutremurele trăirii. Apoi infiltreaz-o tainic şi fă-o să-mi curgă prin sânge, să-mi traverseze fiecare celulă şi să se drămuiască uşor-uşor, în fiecare părticică din corpul meu. Te vei putea reîntâlni cu ea doar privindu-mi ochii. Ei vor căpăta strălucirea perlelor şi culoarea delicioasă a cafelei. Dacă vrei să te bucuri din nou de ea, striveşte-mi buzele cu atingerea caldă şi timidă a alor tale şi visează.
Eu mă numesc fericire...

duminică, 24 iulie 2011

Déjà vu

Nu reuşeam să disting în noapte decât plicul alb, nesemnat, adus ca de vânt la uşa mea. Îl găsisem azi-noapte când mă întorceam din obişnuitele mele plimbări nocturne alături de omniprezenta prietenă Laura.Pierdeam ore în şir plimbându-ne noaptea, pe timp de vară, povestind şi amuzându-ne de lucruri care azi îmi par atât de lipsite de sens, seci. Cât despre plic, nu am avut curajul să-l deschid. Stăteam în mijlocul patului încercând să mă apropii de el, dar cedam mult prea repede, parcă împinsă de un val în stâncile poroase de la malul mării. Mă simţeam exact ca protagonista cărţii “P.S. I love you”, numai că ea aştepta nerăbdătoare a citi rândurile scumpului ei Gerry.
Cum un Gerry nu aveam, mi-au trecut prin minte fel şi fel de gânduri. Poate e vreo factură, sau vreun bilet de la vreun vecin care mă anunţa că am lăsat apa deschisă în baie şi acum a lui este inundată, zic asta pentru că nu ar fi fost prima dată. Apoi am crezut că e vreo glumă proastă a copiilor vecinilor ştiind că locuiesc singură de câţiva ani buni. Nici nu aveam idee ce avea să fie în acel plic.
Lampa îmi lumina slab încăperea, poate doar pe mine. Ar fi fost un cadru romantic, în care doi îndrăgostiţi cu siguranţă s-ar fi pierdut în vraja cuvintelor,a  frazelor siropoase şi a gesturilor tandre, pe care peste câteva alte zile aveau, probabil, să le ofere altcuiva.  Într-un final mă umplusem de curaj şi luând plicul cu pricina încep să-l desfac tacticos cu ajutorul unui ac. Închisesem ochii înainte să-i fi aruncat  pe coala albă împăturită perfect. În aer se ridicase un parfum tare, înţepător şi necunoscut. Nu era nimic din ceea ce am mai simţit vreodată. Deschid scrisoarea...Ciudat. O coală atât de mare pentru câteva cuvinte. Nu am putut să nu observ şi să apreciez caligrafia deosebită. Începând să citesc în voce cuvintele aparent fără niciun sens, mă tăiau fiori. Lacrimi începeau să mă apese, frisoanele abia dacă le simţeam.

,, Pierdută
   Olivia,
   De ce nu ai mai dat niciun semn?
   Unde îţi mai pierzi tinereţea?
   Lacrimi mai am oare pentru tine?

   Am aşteptat zile în şir să te revăd.
   Las mereu uşa deschisă, poate vei intra.
   Enigma Otiliei – cartea noastră e încă pe noptieră.
   Xenofobă nu mai eşti?
   Acum văd că te poţi pierde printre străini.
   Nimeni nu ştie ceva de tine.
   Dimineaţă, ora 9.
   Restaurant.
   Uitatul tău, cu mult dor.”

Am împăturit cu grijă hârtia. Uitându-mă la ceas am observat că întunericul din cameră nu se datora nopţii, ci draperiilor. Era ora 8. Punând scrisoarea în buzunar am fugit spre Podul Alexandru, unde aveam să-l întâlnesc la Restaurantul nostru. Mi se părea că metroul merge prea încet, că aglomeraţia era special făcută ca eu să întârzii. Într-un final, reuşesc să-mi opresc paşii în faţa localului. Era 8 jumătate. Hmm...parcă zburasem. Am intrat şi nu mare mi-a fost mirarea să-l întâlnesc acolo, la cea mai retrasă masă, de altfel masa noastră. S-a ridicat brusc în picioare, a trecut pe lângă mine ca şi fulgerat, şoptindu-mi doar numele “Olivia”...
Nu era decât un vis...Laura mă trezise pentru că găsise înfipt în uşă un plic, nesemnat. L-am deschis cu răsuflarea tăiată. Aceleaşi cuvinte...Sar ca arsă din pat...Dar atunci, iarăşi m-am trezit. Pe masă nu era niciun plic, eram singură în aceeaşi cameră slab luminată şi era trecut de miezul nopţii. Am scos telefonul şi m-am interesat de un zbor către Paris...Era unul în două ore. Mi-am pregătit un bagaj sumar, am scris la repezeală două – trei cuvinte într-un mail pe care l-am trimis cunoscuţilor şi am plecat spre aeroport...
Trebuia să ajung la Podul Alexandru...acolo mă purtau paşii şi inima către...

           
            

vineri, 22 iulie 2011

Comori pierdute

Din albul şters al mântuirii,
Coboară astăzi pe pământ,
Speranţa, nădejdea şi iertarea…
Coboară lin, în dans de nea,
Şi-aşteaptă rătăcirea,
Să le cufunde în adâncul albastru,
Să le topească ceea ce au mai măiastru,
Şi-anume persoana...
Căci aici nimic nu le atinge,
Toţi se feresc şi focul lor se stinge,
Toţi le pierd în cauze pierdute,
Sau le-au uitat, probabil sunt vândute.
Cui?
Disperării, minciunii şi deznădejdii.
Păcat...Dar de ce?

sâmbătă, 16 iulie 2011

Amazoana

Mai bine uită-mă decât să-mi striveşti tinereţea.
Mai bine uită-mă, timp-stea călătoare-
Lasă-mă să îngheţ într-un loc anume
Şi sa privesc viaţa trecătoare.
...Sau prezintă-mi în cadre timpu-mi viitor,
Să ştiu cum mi-e sufletul şi cum mi-e cărarea,
Să-mi îndrept de pe-acum paşii şi firul,
Să-mi îndrept cugetarea...
Prezentul ce-mi vine cu viteza luminii,
Din viitorul amplu al trecutului,
Se loveşte în valuri şi-atacă precum o anghilă.
Se-agaţă cu dinţii mici de speranţa-mi
Şi se învârte lacom, până se desprinde cu hrana.
Mă lasă aievea a pluti-n în veşnicie,
Mă lasă, amazoana.


joi, 14 iulie 2011

Trecut nu există

Deshide-ţi ochii lup de noapte,
Cuprinde fericirea.
Las-o să se scalde în inima şi trupul tău,
Desprinde-ţi incantaţia ce-ţi învăluie sufletul,
Renunţă la rău.
Deschide-ţi aripile frânte de rugină,
Apoi le unge cu uleiul curajului şi al iertării,
Întinde-le ziua, când nu există lună,
Lasă doar soarele să-ţi spună,
,,Trecut nu există!”

luni, 11 iulie 2011

Biruinţă

Mă încolăceam pe tulpinele speranţei,
Cu haina destinului şi a eleganţei,
Strângând-o între dinţii-mi de porţelan,
Scrijilindu-mi sufletul diafan.

Alunecam adesea pe scoarţa lustruită
Dar nu-mi desfăceam ochii din aria ţintită
Mă cuprindea fiorul rece al pierzării,
Şi mă încerca dulcele uitării.

Un pas greşit şi pământul rece
Avea să-mi susţină trupul ce îmi trece,
Încercat de patimi şi plin de năzuinţă,
Mai sus, mai sus, spre dulcea biruinţă.

Aveam s-o gust cu gura-mi însetată,
Din amfora-mi dură,aproape îngheţată.
Interiorul cald, îmi scurgea pe buze,
Mierea dulce adusă de la muze.

Visam şi îmi urcam cu putere viaţa,
Lipindu-mă de scoarţa ce-mi tăia speranţa,
Urcam plină de sete şi de fericire
Primind tainic împuternicire.





sâmbătă, 9 iulie 2011

Misteriosi si reci...

Nu am cuprins nicicand marea dintr-o singura privire. Ma pierdeam in maretia ei si nu realizam decat ca sunt un punct, o minuscula creatura.
Nu am reusit nicicand sa inteleg padurea. Misterioasa si rece, m-a fermacat mereu si nu mi-a dat senzatia decat ca sunt o salbatica in sentimente.
Nu am reusit nicicand sa deslusesc tainele pamantului. Lacat al fiintelor, al vietii si al inceputului, el nu face decat sa-mi creeze acea stare de teama, dar de admiratie
Nu am reusit nicicand sa razbat vanjoasa, nimicul cerului. Poarta a viselor, a sentimentelor si poate, intre lumi, mi-a zambit, dar doar atat. Nu m-a lasat sa-l descopar, sau sa-l ating. Pastreaza tacere si divin.
Nu am reusit nicicand sa inteleg constitutia aerului. Invizibil, si totusi indispensabil. De nesimtit, si totusi in lipsa lui, orice ar trece in intunecimea vietii.
…nu am reusit nicicand sa-ti cuprind, sa-ti inteleg, sa-ti deslusesc, sa-ti razbat maretia ochilor. In fata lor ma simt o minuscula creatura, o salbatica a sentimentelor, nu fac decat sa-mi creeze o stare de teama si totusi de admiratie, nu am reusit sa-i descopar, nici sa-i ating, caci pastreaza acea tacere si acel divin. Nu pot trai fara ei, altfel as trece in intunecime vietii. Dar ei? Ei cum sunt?
…misteriosi si reci…